• Δευτέρα

  Κλειστά

 • Τρίτη

  9πμ - 8μμ

 • Τετάρτη

  9πμ - 3μμ

 • Πέμπτη

  9πμ - 8μμ

 • Παρασκευή

  9πμ - 8μμ

 • Σάββατο

  9πμ - 4μμ

 • Κυριακή

  Κλειστά

Διεύθυνση: Δωδεκανήσου 84 & Αγ. Βασιλείου Περιστέρι, ΤΚ: 12134 | Τηλ: 2130991622

Yemaya Beauty Saloon Περιστέρι

Πρωτοποριακό σύστημα αποστείρωσης του αέρα στο Yemaya Beauty Saloon

To Yemaya Beauty Saloon έχει προμηθευτεί και χρησιμοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του καταστήματος τη συσκευή SteriLumen UT-225, η οποία, μέσω της UVG ακτινοβολίας, εξουδετερώνει σε συνεχή βάση το ιιικό και βακτηριακό μολυσματικό φορτίο του αέρα.

Οι ιοί και τα βακτήρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε κατάλληλες δόσεις υπεριώδους ακτινοβολίας. H UVGI (Ultra-Violet Germicidal Irradiation – Υπεριώδης Μικροβιοκτόνος Ακτινοβολία) είναι η μέθοδος αποστείρωσης που χρησιμοποιεί φως UVC μικρού κύματος για την εξόντωση ή την απενεργοποίηση μικροοργανισμών, μέσω της καταστροφής του RNA ή DNA τους, καθιστώντας τα ανίκανα να αναπαραχθούν και να συνεχίσουν τις ζωτικές τους λειτουργίες. Δεν υπάρχουν γνωστοί μικροοργανισμοί που να είναι ανθεκτικοί έναντι της UVC. Δημοσιευμένες έρευνες έχουν αποδείξει πώς η UVC απενεργοποιεί εντελώς κορονοϊούς (SARS-CoV-1 και MERS-CoV) και πώς είναι αποτελεσματική έναντι του SARS-CoV-2 (του ιού που προκαλεί το COVID-19). Στις 16 Ιουνίου 2020 η Signify και το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης ανακοίνωσαν πώς αδρανοποίησαν τον SARS-CoV-2 με UVC ακτινοβολία,  με την έρευνα να συνεχίζεται.

Η UT-225 είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ενάντια σε διάφορα είδη παθογόνων οργανισμών, όπως βακτήρια, μύκητες, μούχλα και αερομεταφερόμενους ιούς.

Γιατί προμηθευτήκαμε τη SteriLumen UT-225;

Η παρουσία ανθρώπων σε κλειστό χώρο οδηγεί στη μόνιμη παρουσία μικροβιακού φορτίου, δυσχεραίνοντας τον καθαρισμό. Στο εργαστήριο αποδείχθηκε πώς η UT-225 μπόρεσε να σκοτώσει το 93.2% των μικροβίων μέσα στην πρώτη ώρα λειτουργίας.

Με αποδοτικότητα 120 m3/h (κυβικά μέτρα ανά ώρα) στη μεσαία σκάλα λειτουργίας, ο καινοτόμος σχεδιασμός της SteriLumen UT-225 επιτρέπει την ταχεία αποστείρωση όλου του αέρα του καταστήματος σε περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Αυτό σημαίνει ότι εντός του Yemaya Beauty Saloon o αέρας είναι μόνιμα απαλλαγμένος από παθογόνους παράγοντες.

Γιατί επιλέξαμε τη SteriLumen UT-225;

Γιατί είναι η μόνη συσκευή στην αγορά, της οποίας η χρήση είναι απόλυτα ασφαλής παρουσία ανθρώπων, καθώς η ακτινοβολία UVC παραμένει ερμητικά εγκλωβισμένη εντός της συσκευής και δεν υπάρχει καμία διάχυση UVC ακτινοβολίας έξω από τη συσκευή. Αυτό μας επιτρέπει τη συνεχή αποστείρωση του αέρα κατά τις ώρες λειτουργίας, αντί για την αποστείρωση πριν το άνοιγμα ή μετά το κλείσιμο του καταστήματος, όπως επιβάλλεται να γίνει με άλλα συστήματα αποστείρωσης με χρήση UVGI. Επίσης οι λαμπτήρες της συσκευής SteriLumen έχουν φίλτρο που εμποδίζει την παραγωγή όζοντος.

Πώς λειτουργεί η SteriLumen UT-225;

Η συσκευή αντλεί αέρα τον οποίο διοχετεύει σε διαύλους που φωτίζονται με ακτινοβολία UVC υψηλής ισχύος, για ικανό χρονικό διάστημα ώστε να εξαλειφθούν τα βακτήρια και οι ιοί. Ο καθαρός από μολυσματικούς παράγοντες αέρας απελευθερώνεται στον χώρο.

Γιατί είναι εξαιρετικά αποτελεσματική;

Η UVC ακτινοβολία εξασθενεί γεωμετρικά με την απόσταση. Οι δίαυλοι είναι μικρής διατομής, ώστε ο αέρας να διέρχεται πολύ κοντά στις λάμπες και να δέχεται μεγάλη ακτινοβολία. Επίσης, ο αέρας ακολουθεί μεγάλη διαδρομή μέσα στους διαύλους, ώστε να βρίσκεται υπό την επίδραση της UVC ακτινοβολίας για ικανό χρόνο ώστε να εξασφαλίζεται η αδρανοποίηση των ιών και των βακτηρίων.

To SteriLumen UT-225

Περισσότερες πληροφορίες για τη SteriLumen UT-225: https://www.techlumen.gr/images/datasheets/UT-225.pdf